Selecteer een pagina

De beste tegels voor in de woonkamer

Heb jij een nieuwe woning? Of ben je aan het renoveren? Of misschien wil je gewoon een nieuwe interieurstijl in de woonkamer. Wat je motief ook is, je bent je aan het oriënteren naar tegels voor in de woonkamer. Vloertegels in de woonkamer zijn het meest gekozen, maar wist je dat je ook een mooi effect kan creëren met wandtegels of zelfs het betegelen van interieurobjecten? Lees nu verder en ontdek!

Vloertegels in woonkamer en keuken

Tegenwoordig hebben de meeste woningen een open keuken die overloopt in de woonkamer. Wanneer je in dit geval kiest voor vloertegels in de woonkamer heb je twee opties. De tegels laten doorlopen in de keuken, of een andere vloer (of andere tegel) leggen in de keuken. Vaak wordt er gekozen voor dezelfde vloertegels in de keuken. Dit omdat het eenheid creëert en zorgt voor een vaste stijl in de woning.

Verschillende soorten tegels

Er zijn legio tegels waar je uit kunt kiezen, in legio verschillende kleuren. Om tot een goede keuze te komen is het verstandig om te beginnen met een type tegel. Kies je bijvoorbeeld voor design tegels of voor vintage tegels? En welke prijscategorie? Wanneer je dit ongeveer weet kun je veel gerichter zoeken. Om inspiratie op te doen kun je online zoeken naar verschillende type tegels. Gebruik Pinterest om te kijken hoe bepaalde tegels samenkomen met de rest van een interieur. Dit is een fantastisch medium om inspiratie op te doen. Uiteraard kun je ook naar een fysieke winkel om je te laten inspireren. 

Interieurobjecten betegelen

Wist je dat je tegels kunt toepassen voor meer dan alleen aan de wand of als vloertegels? Wanneer je behoefte hebt aan een frisse wind in je interieur kun je ervoor kiezen om interieurobjecten te betegelen. Fleur bijvoorbeeld je thuiswerkplek op door je bureau te betegelen met kleine mozaïek tegels! Of betegel je tv-meubel (voor een gedeelte)! Wanneer je iets nieuws wilt aan de wand waar bijvoorbeeld de bank tegenaan is geplaatst kun je een deel van de wand voorzien van natuursteen tegels, dit geeft vaak een kunstig en warm effect. De mogelijkheden zijn oneindig!

Dus, hoe kies je de beste tegels?

Het kiezen van de beste tegels blijft een persoonlijke zaak. Iedere smaak is anders. Wij helpen je inspiratie vinden, maar jij moet zelf de keuze maken! Zorg dat je dit weloverwogen doet, hoe meer mogelijkheden je hebt bekeken, hoe groter de kans dat jij de perfecte tegelvloer vindt.