Selecteer een pagina

Festival essentials: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke dag

Het festivalseizoen staat voor de deur en dat betekent maar één ding: het is tijd om je festivaloutfits samen te stellen en je tas te pakken voor een dag vol muziek, plezier en onvergetelijke momenten! Maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen naar een festival om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent? In deze blog delen we een aantal essentials die niet mogen ontbreken tijdens jouw festivalavontuur. 

Een handig tasje 

Een festival is niet de plek voor een grote, logge tas. Kies in plaats daarvan voor een compact en praktisch tasje dat je gemakkelijk met je mee kunt dragen. Denk aan een kleine crossbody tas of een heuptasje waarin je al je essentials kunt bewaren, zonder dat het in de weg zit tijdens het dansen en feesten. 

Pasjeshouder 

In plaats van een grote portemonnee mee sjouwen, is een pasjeshouder ideaal voor een festival.  Hierin kun je je belangrijkste kaarten zoals je ID en bankpas veilig opbergen zonder dat het veel ruimte inneemt in je tasje. Kies voor een compacte pasjeshouder die perfect in je kleine festivalbag past, zodat je alles bij de hand hebt zonder onnodige ballast. Neem bijvoorbeeld een Secrid pasjeshouder mee of eentje van Mywalit. Deze zijn ideaal voor een dagje festival! 

Zonnebril 

Een goede zonnebril is onmisbaar tijdens een festival. Niet alleen beschermt het je ogen tegen de felle zon, maar het voegt ook nog eens een dosis extra stijl toe aan je festivallook. Kies voor een trendy montuur die past bij je persoonlijke stijl en die je outfit helemaal afmaakt. 

Telefoon en oplader 

Je telefoon is onmisbaar tijdens een festival, of het nu is om foto’s te maken, je vrienden terug te vinden of gewoon om bereikbaar te blijven. Zorg ervoor dat je je telefoon volledig opgeladen meeneemt en vergeet niet een draagbare oplader mee te nemen, zodat je nooit zonder batterij komt te zitten terwijl je dat ene legendarische optreden wilt vastleggen. 

Laagjes 

Het weer op een festival kan behoorblijk onvoorspelbaar zijn en al helemaal in Nederland. Het is dus slim om je outfit in laagjes op te bouwen. Draag bijvoorbeeld een luchtig shirtje met daaroverheen een dunne trui of vest dat je gemakkelijk kunt uittrekken als het warmer wordt. Op die manier ben je voorbereid op alle weersomstandigheden en kun je de hele dag door comfortabel blijven.  

Met deze festival essentials ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke dag. Of je nu gaat dansen tot de zon opkomt of relaxt in het gras met vrienden, met deze must-haves bij de hand ben je goed voorbereid op alles wat het festivalleven te bieden heeft. Laat het festival seizoen maar beginnen!