Selecteer een pagina

Je tuintegels schoonmaken: Zo kom je af van een groene waas

Tuintegels zijn een mooie aanwinst voor elke achtertuin, en ze kunnen de ruimte echt opfleuren. Als u ze echter niet regelmatig schoonmaakt, kunnen ze er behoorlijk slecht uit gaan zien. Een veel voorkomend probleem is dat tuintegels een groene waas over zich heen kunnen krijgen. Dit gebeurt wanneer er algen op de tegels beginnen te groeien. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw tuintegels er onverzorgd uitzien, het wordt ook nog eens erger als je er niks aan doet. Er zijn verschillende manieren om tuintegels schoon te maken, waarvan enkele ook schadelijk zijn voor de planten in je tuin. In deze blog bespreken we hoe je je tuintegels kunt schoonmaken en van die vervelende groene waas af kunt komen!

Hoe je je tuintegels beter niet schoon kunt maken

Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen hun tuintegels schoonmaken, is met een hogedrukreiniger. Alhoewel dit snel voor een goed en schoon resultaat zorgt, is deze methode toch niet aan te raden. Door de hoge druk kun je je tegels namelijk schuren waardoor ze een grover oppervlak krijgen waarop de groene waas zich alleen maar beter kan hechten. Ook schoonmaaktechnieken met azijn, zout, bleek en andere chemische schoonmaakmiddelen worden afgeraden. Azijn en zout zijn namelijk ook schadelijk voor de bodem en de planten in je tuin. Hoe je je tuintegels wél kunt schoonmaken, lees je hieronder.

Groene zeep tegen de groene waas op tuintegels

Een milieuvriendelijke manier om de groene waas op tuintegels schoon te maken is met groene zeep en een bezem met een harde borstel. De bezem gebruik je om de groene zeep goed in de tegels te boenen. Dit laat je idealiter een hele dag intrekken, waarna je met de bezem en wat water je tuintegels schoon kunt boenen.

Speciale reinigingsproducten tegen de groene waas op tuintegels

Naast groene zeep, zijn er ook speciale reinigingsproducten te koop waarmee je de groene waas op tuintegels schoon kunt maken. Het voordeel hiervan is dat het om gespecialiseerde producten gaat die de kwaliteit van je tegels niet aantasten. Ook zijn deze producten beter te gebruiken in de tuin. Als je nog maar net last hebt van de groene waas zou je het eventueel nog met een een borstel en water alleen kunnen schoonmaken. Ook het water waarin je aardappels hebt gekookt schijnt hier goed tegen te helpen.

Tuintegels tegen een groene waas kopen

Als je nog geen tuintegels hebt, of zat bent van de tuintegels die je hebt, is het goed om je te verdiepen in het materiaal van nieuwe tuintegels. Keramische tuintegels staan er namelijk om bekend dat ze makkelijk schoon te maken zijn. De groene waas hecht zich namelijk minder goed op keramiek waardoor je deze problemen kunt voorkomen!