Selecteer een pagina

Ongedierte bestrijden in je keuken? Wij geven je vijf tips!

Er bestaat geen twijfel over, ongedierte kan een echte plaag zijn in de keuken. Van kakkerlakken tot knaagdieren, deze beestjes kunnen u het leven zuur maken. Ze zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar kunnen ook uw eigendommen beschadigen en uw voedsel verontreinigen. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen deze ongewenste gasten. Lees verder voor meer informatie.

Tip 1: Ga op zoek naar de oorzaak.

Belangrijk bij het bestrijden van ongedierte is om uit te zoeken waar het ongedierte vandaan komt. Een probleem moet je namelijk aanpakken bij de kern en niet aan de oppervlakte. Wanneer je ergens ongedierte ziet, kijk dan direct verder en probeer de route van het ongedierte te traceren. Door dit goed te onderzoeken kan de oorzaak direct worden aangepakt en kan je voorkomen dat het ongedierte terugkomt.

Tip 2: Doe onderzoek naar het ongedierte

Wanneer je ongedierte op de juiste manier wilt bestrijden is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Zorg dat je erachter komt, welk soort ongedierte het is, waar ze op afkomen en waar ze niet tegen kunnen. Hoe meer je van ze weet hoe beter je ze zal kunnen bestrijden

Tip 3: Zoek de juiste middelen

Veel ongedierte kan bestreden worden met huis, tuin en keukenmiddeltjes die bijna iedereen wel in huis heeft. Kijk dus goed wat je zelf al in huis hebt waarmee je het ongedierte kan bestrijden. Het voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft en geen dure middeltjes hoeft te gebruiken. Daarnaast werken deze huis middeltjes erg goed bij kleine hoeveelheden ongedierte.

Mocht je geen huis, tuin en keukenmiddeltjes hebben tegen het ongedierte ga dan op zoek naar de beste vallen en middelen die je kan kopen. Zorg ervoor dat je thuis al goed je onderzoek doet op het internet. Hierdoor ben je goed voorbereid en weet je precies waar je moet zijn voor de juiste middelen. Haast je dus niet direct naar de winkel, maar kijk goed naar wat je nodig hebt.

Tip 4: Huur een professional in

Deze tip is vooral van toepassing als je op grote schaal last van een ongedierteprobleem in je keuken hebt. Twijfel je of je het zelf kan voorkomen aarzel dan niet om een expert te bellen. Ongediertebestrijding in Den Haag of ongediertebestrijding in Rotterdam kan lastig zijn, maar met de hulp van een professional is je huis in een mum van tijd ongediertevrij.

Tip 5: Voorkom ongedierte

De beste oplossing is natuurlijk het voorkomen van ongedierte in je keuken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen zeggen ze altijd. De makkelijkste manier om ongedierte te voorkomen is door je keuken netjes en schoon te houden. Ruim etensresten tijdig op, laat niks rondslingeren en bewaar eten op plaatsen waar ongedierte slecht bij kan komen. Zolang er niks te halen valt in je keuken zal er ook geen ongedierte op af komen!