Selecteer een pagina

Toe aan nieuwe muurdecoratie? Ga voor een art wall!

Heb je een lege muur in je huis of kantoor en ben je op zoek naar iets dat je ruimte kan vullen? Een art wall is perfect voor elke kamer en kantoorruimte!  In deze blog vertellen we je waarom dit een goede keuze is!

Wat is een art wall?

Een art wall is een muur die je inricht met kunstwerken. In plaats van dat je een los schilderij of een paar schilderijen koopt stem je alles op elkaar af. Hiermee kan je dus perfect de sfeer zetten voor je woonkamer of je kantoor. Een art wall is dus niet een kunstwerk maar een samenhang van meerdere kunstwerken die samen een geheel vormen.

De voordelen van een art wall

Het grootste voordeel van een art wall is dat je er een hele muur in kan richten, waardoor je dus een goede sfeer zet. Daarnaast heb je oneindig veel opties met hoe je het gaat inrichten. Je bent namelijk niet beperkt tot kant en klare gehelen. Je stelt de art wall namelijk volledig zelf samen. Ook kun je deze combineren met een nieuwe kleur voor op je muur. 

Hoe richt je een art wall in?

Het is dus duidelijk wat een art wall is en wat de voordelen zijn. Maar hoe richt je deze nu in, wat hang je op aan je muur? Gelukkig zijn de mogelijkheden hiervoor eindeloos!

De muur

Het eerste wat je kan doen is je muur verven als basis voor je art wall. Hierbij kan je ervoor kiezen om hem egaal in een kleur te verven, maar je kan er hier ook al een kunstwerk van maken met een muurschildering.

Canvas of plexiglas

Een mooie manier op een art wall in te richten is door gebruikt te maken van een art piece. Hierbij kan je het best kiezen voor canvas of plexiglas. Poster zijn ook een optie maar hierbij loop je het risico dat het goedkoop gaat lijken. Dat is natuurlijk niet wat je wil in je kantoor of woonkamer.

Hout

Een ander mooie optie is het gebruik van houten kunstwerken. Dit kunnen schilderingen op hout zijn maar ook uit hout gesneden kunstwerken voor aan de muur. Je hebt bij een art wall vele opties, dus het is vooral belangrijk om veel te proberen en te combineren.

Planten

Je zou er misschien niet direct aan denken maar ook planten kan je inzetten om je art wall op te leuken. Met name wanneer je een urban jungle wilt creëren in je woonkamer. Door planten te gebruiken komt de jungle viber er een stuk realistischer en mooier uit te zien. Hierbij is het vooral mooi als je planten van verschillende hoogtes gebruikt voor een mooie dynamiek, ook hangplanten zijn hier perfect voor te gebruiken.