Selecteer een pagina

Wanneer is het veilig om een leeg wespennest te verwijderen?

Wespen kunnen gevaarlijk zijn, vooral als ze zich bedreigd voelen. Veel mensen zijn dan ook geneigd om wespennesten te verwijderen zodra ze deze ontdekken. Maar wat moet je doen als je een leeg wespennest tegenkomt? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van het verwijderen van een leeg wespennest bespreken. Tip: een bestrijdingsdienst bij jou in de buurt vinden? Zoek naar wespenbestrijding met daarachter de plaats waar jij woont voor de beste resultaten!

Waarom een leeg wespennest niet verwijderen?

Een leeg wespennest is voor de meeste mensen reden om het direct te verwijderen Echter zijn er verschillende redenen om het nest niet te verwijderen. Ten eerste kan het nest een belangrijk onderdeel van het ecosysteem zijn en bijdragen aan de biodiversiteit. Ten tweede kan het nest dienen als broedplaats voor andere insecten, zoals motten of vlinders. Bovendien zullen wespen niet terugkeren naar een oud nest, dus als er geen wespen meer in het nest zitten, is er geen reden om het te verwijderen.

Waarom een leeg wespennest wel verwijderen?

Er zijn echter ook verschillende redenen waarom je een leeg wespennest wel zou moeten verwijderen. Ten eerste kan het nest worden aangetast door insecten of schimmels, die zich kunnen verspreiden naar andere delen van je huis of tuin. Daarnaast kan het in het zicht zitten wat ten nadele is van je prachtige tuin. 

Hoe kun je een leeg wespennest veilig verwijderen?

Als je besluit om een leeg wespennest te verwijderen, is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen. We hebben de beste tips voor je verzameld en op een rij gezet. 

  • Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt. We hebben het dan over een shirt met lange bouwen, een lange broek en handschoenen. Ook een gezichtsmasker wordt aangeraden. 
  • Verwijder het nest bij voorkeur ’s nachts of in de vroege ochtend wanneer wespen minder actief zijn.
  • Spuit het nest in met een speciale spray, en laat het vervolgens een aantal dagen met rust. Eventuele wespen die nog aanwezig waren, zijn dan gedood.
  • Verwijder het nest voorzichtig en gooi het weg in een goed afgesloten plastic zak.